Mobirise

In de omgeving

Zuid-Limburg staat niet alleen bekend vanwege het prachtige landschap en de Bourgondische gastvrijheid, maar ook vanwege al zijn internationale topattracties. Er valt heel veel te beleven... Ontdek zowel de historische als ook hedendaagse bezienswaardigheden die Zuid-Limburg rijk is! Alles is mogelijk!

Valkenburg

Valkenburg beschikt over veel attracties en bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld kastelen, musea, grotten, kabel- en rodelbaan, themapark Sprookjesbos en een kasteelruïne. Gezellige winkels, restaurants, (verwarmde) terrasjes, de rivier de Geul en historische gebouwen typeren het straatbeeld van Valkenburg.
De Limburgse heuvels zijn ideaal voor de wielerliefhebber die wel van een uitdaging houdt, daarom mag de beklimming van de Cauberg niet ontbreken.


Maastricht

Het goede leven in Maastricht, daar wil iedereen wel eens vaker van proeven. Maastricht dankt zijn charme aan een bijzondere mix van intimiteit en grootsteedse allure. Een stad waar oud en nieuw hand in hand gaan. Waar wordt geflaneerd, culinair wordt getafeld en chique wordt geshopt. Maastricht is de stad van imposante basilieken, historische straatjes, pleinen en indrukwekkende vestingwerken. Van culturele uitstapjes en gezellige terrasjes.
Kortom: Maastricht, dat gun je jezelf.

Wandelen en fietsen 

Even ertussenuit, de natuur in, in de drielandenregio. Vertoeven tussen de heuvels en dalen, met holle wegen met heggen omzoomd. Mooie vergezichten, rustige dorpjes met witgepleisterde vakwerkhuizen en kapelletjes langs de weg. Kabbelende beekjes en hellingbossen, een kop koffie drinken met een stuk Limburgse vlaai erbij, bij het boscafe ‘het hijgend hert’’ in Vijlen. In het hele gebied tussen Heerlen en Maastricht is er genoeg te beleven. Vaals, Vijlen, Mechelen, Epen en Valkenburg aan de Geul liggen om de hoek, maar ook net over de grens in Duitsland is het mooi. Fietsroutes als ‘’Limburgs mooiste’’ doorkruisen dit gebied. Voor wie iets verder wil gaan, de omgeving van Maastricht is binnen een half uur te bereiken met de auto. Er zijn diverse wandelingen en fietstochten voor jong en oud en voor alle niveaus. Er is een gratis wandelapp te downloaden. Wandel- en fietsroutes zijn verkrijgbaar.

Bezienswaardigheden

De ANWB award winning Gaiazoo te Kerkrade (reeds jaren bekroond tot leukste uitje van Nederland) mag niet op het lijstje ontbreken. In Landgraaf vind je Snowworld. Dit is de grootste indoor skihal van Nederland met maar liefst 6 pistes. Skiërs en snowboarders van elk niveau kunnen hier terecht. Mondoverde in Landgraaf is een prachtig familie park met veel verschillende soorten dieren, attracties en wereld tuinen. In dit park kunnen 3 generaties, 365 dagen per jaar, veel plezier beleven. Daarnaast is er heel wat historie in Zuid-Limburg, het Romeins verleden (er waren destijds meerdere villa’s in Bocholtz en omstreken te vinden) de vele kastelen (sommigen toegankelijk voor publiek) in de regio en restanten uit de tweede wereldoorlog zoals de Siegfriedlinie. Eten en drinken: In de omgeving van Bocholtz zijn meerdere restaurantjes waar je lekker en bourgondisch kunt eten. Informatie hierover is te vinden in het appartement of te vragen bij Hof Kricheleberg. Avondleven: Voor een avondje uit is Valkenburg a/d Geul geschikt, maar ook Aken en Maastricht scoren goed in het uitgaansleven.