easy web creator


Begeleiding, coaching en Asinotherapie


Voor kinderen en volwassenen


Bij zowel particuliere sessies, coachingstrajecten en geïndiceerde individuele begeleidingstrajecten (op basis van PGB) is er sprake van professioneel maatwerk.
Afhankelijk van de situatie en hulpvraag kunnen trajecten zowel kortdurend als structureel van aard zijn. Eigen motivatie is uitgangspunt. Er wordt gewerkt aan gestelde hulpvragen, d.m.v. van gesprekken en / of eigenzinnige werkvormen (uitdagingen en hindernissen worden onderzocht) om doelen te bereiken of om behaalde resultaten te stabiliseren.

Pieker je veel? Pieker je over werk, je relatie, vriendschappen, merk je dat je vastloopt? Vind je het moeilijk om de balans te behouden tussen werk en privé? Wil je leren om je grenzen aan te geven? Voel je blokkades in jezelf? Wil je leren hoe jij je dromen kunt realiseren? Of wil je bijvoorbeeld stoppen met roken, maar krijg je dat niet alleen voor elkaar.

Je voelt, dat als je nu doorgaat, dat niet goed voor jou is. Je ziet dat je leven anders aan het worden is.

Het is tijd voor een andere kijk op jezelf.

Het niet vooruit komen in je leven, kan iedereen gebeuren. Soms ben je een periode te druk, maak je veel mee en weet je jezelf niet meer rustig en kalm te krijgen. Soms merk je aan je lijf dat je teveel onder stress werkt. Je raakt vermoeid, uitgeput.
Op het moment dat je niet lekker in je vel zit, kun je niet meer de juiste keuzes maken. Je maakt beslissingen op basis van een slecht gevoel en dat zijn meestal niet de beste keuzes.

Voor jou en je omgeving is het belangrijk dat jij je weer goed voelt, lekker in je vel zit, vol energie in het leven staat.

Ik ben er om je te helpen om je weer goed te voelen! 

Wat is coaching voor volwassenen?
Dat zijn gesprekken / sessies over de dingen waarover je piekert, tegenaan loopt of over droomt, maar niet kan behalen. De sessies bestaan uit gesprekken en oefeningen (middels NLP). Dit kan zowel binnen op kantoor als buiten in de natuur plaatsvinden. 

Een begeleidingstraject duurt gemiddeld 8-12 keer. Maar soms is men al binnen 2 a 3 gesprekken geholpen.

Kom eens langs...

Ik nodig jou uit voor een gratis kennismakingsgesprek. Na het kennismakingsgesprek kunnen we verschillende dingen doen, waardoor jij de balans gaat hervinden of beter in je vel gaat zitten of grenzen beter kunt aangeven.

Duur: 1 a 1,5 uur per keer.
Kosten per sessie: € 49,00 per uur  

Maak jij je wel eens zorgen over je kind? Zit je kind niet lekker in zijn vel, is je kind vaak onredelijk boos, heeft je kind geen zin meer om naar school te gaan, heeft je kind regelmatig last van buikpijn? Of durft je kind geen nieuwe dingen te ondernemen? Is je kind bang om fouten te maken of wordt het gepest? Functioneren jullie als gezin wel goed?

Heb je al vaker met je kind, een leraar of huisarts gesproken?

En nog steeds helpt het allemaal niet of maar heel even.

Kinderen opvoeden kan bemoeilijkt worden op het moment dat je kind niet lekker in zijn vel zit, weinig praat en jij het als ouder gewoon niet meer weet. Wil je dat eens iemand anders naar jouw kind kijkt, om te zien wat er aan de hand kan zijn?

Ik ben er om je kind(eren) en jou te helpen. 

Wat is coaching voor kinderen?
Dat zijn gesprekken / sessies over de dingen waarover het kind piekert of over droomt, maar niet kan behalen. De sessies bestaan uit gesprekken en oefeningen (middels NLP). Dit kan zowel binnen op kantoor als buiten in de natuur plaatsvinden. 

Een begeleidingstraject duurt gemiddeld 8-12 keer. Maar soms is men al binnen 2 a 3 gesprekken geholpen. 

Kom eens langs... 

Ik nodig jou uit voor een gratis kennismakingsgesprek. Na het kennismakingsgesprek kunnen we verschillende dingen doen, waardoor je kind de balans gaat hervinden of beter in het vel gaat zitten of grenzen beter kan aangeven.

Duur: 1 a 1,5 uur per keer.
Kosten per sessie: € 49,00 per uur. 

Soms zijn er momenten in het leven die je uitdagen om op een ander manier naar jezelf te kijken, op een andere manier met jezelf om te gaan. De dingen die je voorheen deed, zijn niet meer toereikend. Zorgen en gepieker blijft. Als men in korte tijd vooruit wil, is coaching met ezels wellicht ideaal.

Wat is coaching met ezels?
Coaching met ezels wordt gedaan door middel van gesprekken, waarbij doelen worden gesteld aan de hand van gestelde hulpvragen. Er vinden oefeningen plaats, waarbij je vooruit kijkt en oefent met het bereiken van het doel. Vervolgens worden er oefeningen gedaan met de ezels (bv. parcours lopen, of een wandeling). De ezels reageren op het gedrag tijdens de oefening. Non-verbaal laten wij namelijk onze gedachten en gevoelens zien. Onderliggende blokkades (beperkende overtuigingen bv. faalangst) worden snel zichtbaar door het gedrag van de ezels tijdens de oefening. We kunnen het nog zo goed proberen te verbergen, de ezel merkt dit toch op. De ezels houden je als het ware een spiegel voor. 
Een ezel is kalm en werkt heel rustgevend, geeft troost, zorgt ervoor dat je letterlijk een moment stilstaat in het 'hier en nu'. Rust in het hoofd ontstaat door de focus te leggen op de ezel en de omgeving eromheen. Daardoor ontstaat ruimte om te groeien en te ontwikkelen. 

Een begeleidingstraject duurt gemiddeld 4-6 keer. 

Pieker je veel, kom je niet verder in je leven, om wat voor reden dan ook, dan is deze vorm coaching uitermate geschikt voor je.

Wil je bespreken of coaching met ezels bij je past? 

Kom eens langs...

Ik nodig je uit voor een gratis kennismakingsgesprek. Na het kennismakingsgesprek kunnen we verschillende dingen doen, waardoor jij of je kind de balans gaat hervinden of beter in het vel gaat zitten of grenzen beter kan aangeven.

Duur: 1 uur per keer.
Kosten: € 49,00 (incl. btw) per uur. 

Maak jij je wel eens zorgen over degene met een beperking die aan jouw zorg is toevertrouwd? Zitten er veel spanningsklachten, is er een toename van boosheid, een toename van tics? Kan deze persoon zich niet uiten, of het niet meer overzien en begrijp jij niet meer wat er aan de hand is? Wil de persoon in kwestie niet meer naar school of dagbesteding, thuis blijven en ontstaat er een isolement?

Of heb je zelf een beperking en herken je jezelf in dit verhaal en loop je vast in het dagelijkse leven, zoals hierboven beschreven?

Op het moment dat iemand niet lekker in zijn vel zit, of weinig praat, kan het zijn je het als ouder of begeleider niet meer weet. Je hebt al vaker geprobeerd een gesprek aan te knopen, bent al lief, aardig, boos, begripvol geweest maar niets helpt. Je hebt al met andere zorgverleners gesproken.

En nog steeds helpt het allemaal niet of maar heel even.

Je wilt graag dat hij / zij / jezelf lekker in het vel zit, weer gelukkig, positief en blij wordt. Met vertrouwen door het leven gaat.

Soms kun je daar extra hulp bij gebruiken. Dit kan middels ondersteuning en individuele begeleiding.

Wat is individuele begeleiding? Dat is hulp in het dagelijkse leven als het moeilijk is op sommige gebieden. Ze noemen dat ook wel begeleiding en ondersteuning. Bij mij kun je dit in individuele vorm krijgen. Dat wil zeggen dat ik jou help, dat is niet in een groep met anderen samen.

Op welke gebieden zou het dan moeilijk kunnen zijn?
Bijvoorbeeld bij het zelfstandig dingen ondernemen (bv. winkelen, dokter bezoek etc.), je hulp (ondersteuning) nodig hebt bij het vullen van je dag, niet veel vrienden hebt,  worstelt met het huishouden, een relatie aangaan moeilijk is, moeite hebt om een financiëel overzicht te houden, begeleiding bij je werk wilt, jouw geestelijke en lichamelijke gezondheid zorgen oplevert en / of moeite hebt met de algemene dagelijkse handelingen.

We kunnen dan samen dingen oppakken, waar je moeite mee hebt. En wellicht stapjes vooruit gaan en de aangeleerde vaardigheden behouden. Je wilt het graag zelf kunnen, zelfredzaam zijn en gewoon meedoen (participeren) in de samenleving, net als ieder ander.

Je kunt individuele begeleiding aanvragen bij de gemeente (loket WMO of Jeugdwet).
Als je zelf (bewust en bekwaam) je PGB kunt voeren (of een wettelijk vertegenwoordiger) kun je hulp krijgen van deze maatwerk voorziening. Dit kunnen langdurige trajecten zijn.

Wil je bespreken of individuele begeleiding bij je past?

Kom eens langs...

Ik nodig je uit voor een gratis kennismakingsgesprek.

Aantal: 1 persoon.
Duur: 1 uur.
Kosten: € 49, 00

Vergoedingen
Via het Persoons Gebonden Budget (PGB) kan vergoeding plaatsvinden (WMO en Jeugdwet of met indicatie vanuit CIZ)
Ik ben goed op de hoogte van de regelgeving en kan hier hulp bieden. Ik ben aangesloten bij de belangenvereniging Per Saldo. Vraag gerust om hulp.
Meer info vind je op de site Per Saldo 

Ezeltherapie, oftwel asinotherapie (‘asino’ is Italiaans voor ezels) is een vorm van therapie waar ezels worden ingezet als vorm van therapie. Deze vorm van therapie kan zeer goed ingezet worden bij kinderen / volwassenen met ADHD, een autisme spectrum stoornis (ASS), aanverwante stoornissen en andere verstandelijke en / of lichamelijke beperkingen, visuele beperking, Alzheimer / dementie, burn-out.

Maar het is ook geschikt voor iedereen die ontspanning zoekt.
Asinotherapie is er voor alle mensen, jong en oud, met of zonder klachten, die het fijn vinden om met en bij ezels te zijn. Deze therapie vorm is zeer heilzaam voor vele spanningsgerelateerde klachten.

De asinotherapie bestaat hier uit onze lieve “hulp”coaches genaamd Mara, Rio, Pip en Joes. Deze ezels zijn al sinds 2012 bij ons en we hebben al vele mooie momenten met hun meegemaakt.

Ezels stellen zich open voor mensen en voelen bepaalde spanningen aan die dieper liggen. De manier waarop de ezels reageren, zegt veel over de mensen die op dat moment bij hun zijn. Daar kan ik dan weer mee verder.

Om de therapie bij de ezels volledig tot zijn recht te laten komen, is het belangrijk dat de vacht van de ezels verzorgd wordt (dit heet pansage). Verzorgen betekent in dit geval: kammen, krabben, borstelen, oorkriebelen, knuffelen. Dit noemt men: bonding. Door de bonding ontstaat er een diep contact tussen de ezel en de persoon. Deze volledige overgave maakt dat mensen rustiger kunnen worden en dat er zelfs ruimte is voor emotie. Zowel bij personen met als zonder beperking.

Bij een ezel kan iedereen zichzelf zijn. De ezel oordeelt niet, bij de ezel ben je goed zoals je bent. Onderdeel van de therapie kan ‘portage’ zijn. Dit is een methode om een kind te wiegen op de rug van de ezel, een kind ligt in verschillende posities op de rug van de ezel en ontspanning ontstaat in het hoofd, lichaam en spieren. Spasmen kunnen ontspannen. Volwassenen kunnen tegen de ezel aanliggen of ernaast gaan zitten als de ezel op de grond ligt.

Kom eens langs...

Wil je bespreken of asinotherapie bij je past?

Ik nodig je uit voor een gratis kennismakingsgesprek met mij en mijn “hulp”coaches, Mara, Rio, Pip en Joes.

Aantal: 1 persoon.
Duur: 1 uur.
Kosten: € 49, 00 

Een warm welkom op Hof Kricheleberg. Met veel gevoel en passie zijn wij, Servé en Mariёlle Sleijpen, ouders van onze twee jongens Milan en Mika, betrokken bij onze gasten en de vakantieappartementen. Het is voor ons heel belangrijk dat u een hele fijne tijd heeft en kunt genieten van onze twee sfeervolle en schone vakantieappartementen/studio’s.
Onze passie voor Zuid-Limburgs vakwerk en eikenhout is terug te zien in de vakantieappartementen, de (voormalige) schuur en koeienstal. Servé heeft deze eigenhandig verbouwd en we zijn trots op het resultaat.

Mariëlle heeft daarnaast nog een andere passie… ezels. Zij zijn de verbindende factor tussen de vakantieappartementen en de coaching en begeleiding. Onze trouwe ezels Mara, Rio, Pip en Joes mogen geknuffeld worden en in overleg gereserveerd worden voor een wandeling. Mara, Rio, Pip en Joes zijn onze ezels en ze kunnen opmonteren, troosten, warmte, plezier en ontspanning bieden. Ook dwingen ze je wel eens om met beide benen op de grond te staan, spiegelen ze je gedrag, wat goed tot uiting komt tijdens een coachingssessie.

Sinds 1997, na haar studie HBO-SPH, is Marielle werkzaam geweest in een jeugdzorginstelling en heeft ze vele gezinnen geholpen om een betere relatie met elkaar te krijgen. In 2013 is ze begonnen met haar eigen bedrijf.

Technieken
In de loop der jaren heeft Marielle meerdere opleidingen gedaan. Het zijn opleidingen geweest als IAG ( Intensieve ambulante gezinsbegeleiding), NLP, "Geef me de vijf" (opleiding voor het werken met mensen met een Autisme Spectrum Stoornis), Asinotherapie (ezeltherapie), Bedrijfshulpverlener, Reiki, EHBO.  Tijdens de gesprekken met het kind (en/ of de ouder) zet Marielle al deze technieken in. Daar waar nodig, kiest Marielle voor wat op dat moment goed is. 

Mobirise

AKJ – vertrouwenspersonen in de jeugdhulp
Alle (pleeg)kinderen, (pleeg- of groot)ouders en verzorgers die te maken hebben met de jeugdhulp, hebben recht op een onafhankelijke vertrouwenspersoon. Daarvoor kunnen zij terecht bij het AKJ - vertrouwenspersonen in de jeugdhulp. Ondersteuning door de vertrouwenspersoon van het AKJ is gratis. Het AKJ is een zelfstandige stichting, de vertrouwenspersonen zijn niet in dienst van een instelling voor jeugdhulp.
Wat kan de vertrouwenspersoon voor jou doen?
Het kan gebeuren dat je ontevreden bent over de hulp die je krijgt. Als je er niet uit komt met de hulpverlener van de instelling, neem dan contact op met een vertrouwenspersoon van het AKJ. Allereerst luisteren zij naar jouw verhaal. Soms helpt dat al. In ieder geval zal de vertrouwenspersoon je verhaal altijd serieus nemen. Zij of hij informeert je over je rechten en geeft advies. Ook kan de vertrouwenspersoon je ondersteunen bij het opstellen van een klachtbrief en bij een gesprek met de instelling.
Zo bereik je het AKJ
• Bel naar 088 – 555 1000
• Mail naar info@akj.nl
• Chat met een vertrouwenspersoon via de website www.akj.nl. De chat is open van maandag t/m donderdag van 16.00-20.00 uur en op vrijdag van 15.00-17.00 uur.